TRONDHEIM BRYGGERIFESTIVAL 2021

 TRONDHEIM BRYGGERIFESTIVAL 2021

Bryggefestivalen i Trondheim startet i 2013. Siden da har jeg ønsket å delta, men en annen årviss begivenhet, Wacken Open Air, arrangeres selvfølgelig i samme tidsrom. Corona stoppet alle festivaler og arrangement i 2020. I år fikk ikke store festivaler arrangere, men en begrenset bryggefestival kunne gjennomføres i Trondheim. Festivalen skal holdes på Torvet og med begrenset antall sitteplasser blir det servering med QR-koder og smittevernregler. 


Bryggeriene som kommer finner du i oversikten for festivalen. Hvis du bruker appen Untappd, så har de lagt inn ølene som bryggeriene vil servere. I nåværende øyeblikk ser listene så fyldige ut for noen av bryggeriene at jeg ikke tror disse er tilgjengelige til enhver tid (Blir mye frakting av keykegs). Uansett vil det bli interessant å få smake på endel øl, til tross for rimelig stive priser. Du har to alternativ enten 40 kr eller 75 kr. Dette vil da gi at for en liten flaske, 33 cl, så betaler du enten 132 kr eller 247,5 kr. En halvliter kommer på 200 kr eller 375 kr. Det er nå slike priser når en skal kjøpe alkohol ute. Drar man til den Gode Nabo eller andre utesteder, så blir ikke prisene så mye redusert. En halvliter fra fat blir gjerne fra 90 til 150 kroner. En flaske med 33 cl øl kommer gjerne på 130-160 kr.

Det som gjør en festival til et begivenhetsrikt sted er gjerne et litt annen utvalg, nye øl er brygget for anledningen så du er først ute med å smake. Komme i kontakt med andre folk, utveksle historier og erfaringer fra både brygging og drikking. Smittevernsregler gjør det lite aktuelt å treffe andre folk, det får en forhåpentligvis gjøre neste år. 

Jeg har lagt ut en foreløpig smaksliste på Untappd - Bryggerifestivalen 2021


Jeg heter dagrk på Untappd og driver et lite nanobryggeri med en 30 liter Grainfather. Bryggeriet mitt har jeg kalt Draugen (Kalte det DrunkMagiTevet før, et anagram på navnet mitt).

Første dag på bryggerifestival ble dessverre en dårlig opplevelse. Kom dit rundt kl. 16, ganske lang kø inn til området. Ventet i 45 minutter, så kom en vakt bort til køen og ba tynt om at han kun var en budbringer. Han kunne fortelle at de hadde store problemer med å ta unna bestillinger for de som var inne på festivalområdet, så vi måtte vente minst 45 minutter til før de slapp inn flere. Da ble jeg sur, gikk bort og handlet et par øl på Vinmonopolet og tok turen hjem. Fotball på TV og litt øl, satser på bedre saker imorgen.








Kommentarer

Populære innlegg fra denne bloggen

Inntrykk av boka Historical Brewing Techniques av Lars Marius Garshol

Inntrykk fra boka Gårdsøl av Lars Marius Garshol